Kravene til å produsere mat, både effektivt og miljøvenlig, øker. Heldigvis har menneskeheten et våpen i kampen for billigere burgere, nemlig genteknologi.

Pofessor Frank Mortensen hevder å ha gjort et gjennombrudd på dette området, som vil kunne øke kjøttproduksjonen med opptil 50%.

– Konseptet er like enkelt som genialt, sier Mortensen.

Genmodifiserte kyr med kvadratisk form plasseres i spesialdesignede bur. Burstengene er laget av titan, og er knivskarpe. Genkyrne har to fremdyrkede regenskaper, i tillegg til formen: ekstem vekstrate og regenerative evner. Mortensen forklarer:

– Når en ku vokser seg for stor til buret, begynner kjøttet å tyte ut mellom stengene. Vi gir så kua nysepulver, slik at hver gang den nyser, sørger de knivskarpe burstengene simpelthen for å kutte av det overflødig kjøttet. På denne måten kan en enkelt ku supplere uttallige kilo kjøtt i løpet av sin levetid. Og dessuten på en miljøvenlig måte!

Ifølge Mortensen krever ikke prosessen maskiner i det hele tatt. Kuens naturlige vekst løser dette på en fiffig måte, uten fossile brennstoff.

– Kjøttet som høstes, holder en behagelig kroppsvarme som kan uttnyttes som fjernvarme før det videreforedles til menneskeføde. Dette er fremtiden, jubler en synlig stolt Mortensen.

Mortensen viser også gladelig frem en skisse over hans neste prosjekt, kodeord ”fjørfe”.

– Kort sagt, forklarer Mortensen, – forsøker vi å krysse høns med kyr. Deretter kan vi ved et sinnrikt system av spaker og motvekter, produsere porsjonstørrelser med biff tartar. Det må likevel mer forskning til, hevder Mortensen, og han ymter frempå om at tidligere eksperimenter med coq au vin ikke var særlig vellykket.