(foto:flickr.com/iboy)
(foto:flickr.com/iboy)

Får delta i MGP.

Jubelen stod i taket hjemme hos Gaute Ormåsen i går kveld.

– Da telefonen ringte, så jeg at det var et NAV-nummer. Jeg ble ekstremt lettet da jeg hørte Per Sundnes stemme i andre enden. Da visste jeg at jeg var på det siste attføringstiltaket for kjendiser, gliser Ormåsen.

NAVs nye attføringstiltak har fått navnet Melodi Grand Prix (MGP), og ansvarlig for gjennomføringen, miljøarbeider Per Sundnes, har stor tro på prosjektet.

– Vi velger å ikke kalle det «attføring». Det hefter så mange negative assosiasjoner til det begrepet. Jeg foretrekker «MGP-vekst». Det er mer positivt, sier Sundnes.

Ormåsen innrømmer at det har vært lange dager siden forrige NAV-tiltak, «Skal vi danse».

– Selv om jeg ervervet meg ny kompetanse, ble jeg ikke mer ettertraktet på arbeidsmarkedet av den grunn. Det tok nemlig ikke lang tid før det gikk inflasjon i b-kjendiser som kunne danse i dette landet. Men denne gangen er jeg supermotivert.

Mor til Pia Haraldsen, Jasmin Haraldsen, er blant dem som er skuffet over ikke å få delta på NAV-tiltaket.

– Hadde jeg visst at ved å stille opp i attføringstiltaket «Pia og Jasmine» kom bakerst i køen på neste program, hadde jeg aldri stilt opp. Det får være grenser for hvor firkantet NAV kan være.

Sundnes i NAV avviser kritikken:

– Det holder ikke å bare sende inn en sms-søknad hvor det står «Min datter er b-kjendis, kan jeg få være i flere tv-program?» Du må ha gjort mye dårlig på tv selv, før du kan bli med i vurderingen.

Oppdatering, kl 13:53: Julian Berntzen er passe fornøyd med MGP-deltakelse:

– Det var ikke det jeg håpet på, men etter å ha takket nei til både Wipeout og Det store korslaget måtte jeg nesten takke ja nå. NAV kjører en ganske streng politikk på at man ikke kan avslå tre tilbud på rad.