(foto: flickr.com/augneblinken)
(foto: flickr.com/augneblinken)

Nye briller gjør Grand Prix-deltakere nervøse.

Gateselger på Karl Johan i Oslo, Åge Brostad, hevder å kunne tilby en helt ny type briller som skal gjøre det mulig å se gjennom kjendisers klær. – Disse brilleglassene er en NASA-patent som gjør det mulig å se gjennom de tjukkeste kjendisplagg. Og så koster de bare 29 kr, smiler Brostad stolt.

Brostad forteller at lanseringen av produktet er nøye planlagt. – Ja, når Tone Damli Aaberge skal opptre for første gang under Melodi Grand Prix (lørdag, red. anm.), vil etterspørselen stige betraktelig. Det er ikke tilfeldig at disse blir oppfunnet nå. Det er det historikerne kaller «steam engine time».

Ryktene om brillene har nådd Grand Prix-deltakerne, og noen har allerede tatt sine forholdsregler. Wenche Myhre har gått til anskaffelse av et par blytruser. – Jeg vet ikke om de hjelper mot innsyn fra brillene, men de kan kanskje stoppe eventuell stråling fra brillene. De holder dessuten rumpen godt oppe, sier Myhre.

Salget av brillene er nå stoppet, og alle usolgte par er midlertidig beslaglagt, og gitt til norske Veritas. – Det er veldig viktig at alle produkter er forsvarlig testet før de havner på markedet, sier daglig leder i norske Veritas, Olav Mortensen. Brillene skal testes på lørdag under Grand Prix-sendingen, samtidig som Veritas skal teste en kasse av en ny øl-sort fra Mack og en Peppes Pizza.