(foto:flickr.com/jpasden)
(foto:flickr.com/jpasden)

Dyrevernere reagerer.

I dag sendte TVNorge nyheter for siste gang. Talsmann for dyrevernorganisasjonen NOAH, Asle Meland, frykter nedleggelsen av nyhetene vil svekke gøyale dyrs rettigheter.

– Dette er veldig alvorlig. I alle år har TVNorge-nyhetene satt fokus på rare og artige dyrs tilværelse. Nå som nyhetene forsvinner, frykter jeg at ingen i media vil lenger tale deres sak.

Ifølge Meland har TVNorge-nyhetenes holdning, ”Dyr med skavanker eller søte øyne er verdt en reportasje”, fremmet dyrs rettigheter.

– Mens innesperrete pelsdyr har dyktige advokater, er det ofte lett for at gøyale husdyr neglisjeres i nyhetene. Takket være TVNorge fikk hele landet vite om den furtne gullfisken, hunden med tre bein og anden som tok seg til rette i badekaret, sier Meland.

Selv om norske dyr går en trist tid i møte, har offentliggjøringen av nyhetenes avtaker ført til stor jubel blant USAs katter og hunder. Programmet «Americas funniest homevideos» vil etter det 5080posten erfarer ta over allerede førstkommende mandag og dermed tale gøyale amerikanske husdyrs sak

TVNorge begrunner nedleggelsen med at gøyale dyr, hvis vi ser bort fra hunden som bjeffer hver gang han ser et kjøttbein på skjermen, ser lite på tv og derfor er lite attraktive for annonsørene.

Oppdatering, kl. 22.05: Kriminelle protesterer også mot nyhetsnedleggelsen: – Nå får vi ikke oppmerksomhet for småbrekk, lengre, sier en talsmann.