NRK har mottatt en klagestorm i forkant av at Grevinnen og hovmester-sketsjen skal vises på lille julaften. Fulle sjømenn reagerer nemlig på at Admiral von Schneider spilles av Freddie Frinton, en kjent avholdsmann.

– Det hadde vært veldig lett å finne en full sjømann til å spille akkurat den ene rollen, påpeker Pål Skarsbø i Fulle sjømenns landsforening. 

– Man kan jo se at det er mange ledige plasser rundt grevinnens bord, og sketsjen hadde blitt akkurat like morsom om det satt en full sjømann på en av de plassene.

Sosiale medier

Debatten har rast på sosiale medier hvor fulle sjømenn har gitt uttrykk for at de ikke kjøper argumentet om at sketsjen heter «Dinner for one».

«Velkommen til 2020! Det burde vært en smal sak for NRK å endre tittel til Dinner for two. Hvis du likte en sketsj om middag for én, bør middag for to være dobbelt så morsomt,» skriver en full sjømann på Instagram.

Ikke realistisk skåling

Skarsbø forklarer at mange i hans forbund reagerer på at admiralen i sketsjen slår hælene sammen slik at han får vondt. 

– Langt fra alle fulle sjømenn skåler på den måten. Vi vet nemlig at det er en fare for at vi søler ut mye av alkoholen i glasset, hevder han.

– Og det er bare vi som har opplevd å være fulle sjømenn som kan se oss selv utenfra og vurdere om vi er komiske eller ikke. Og forøvrig så er vi ikke komiske, forklarer han.

NRK bør følge etter

Skarsbø krever videre at NRK trekker 20 år med finansdebatter fra sine arkiver.

– Heldigvis la TVNorge ned sine nyheter i 2010. Nå bør NRK følge etter. Det er frustrerende å se at ulike regjeringer, hvert eneste år, hermer etter vår pengebruk, sier han.

– Særlig når vi ikke er representert i regjeringen. Jeg mener: hvor vanskelig kan være å finne en full sjømann til posten som finansminister?