(foto: flickr.com/42dreams)
(foto: flickr.com/42dreams)

– Han var like bråkete og klumsete som enhver unge.

Det var i går ettermiddag på Karl Johan at klovnen, Audun Hovseth, delte ut en ballong til en full dverg.

– Det kom en liten tass vaggende forbi. Han var både like bråkete og klumsete som en hvilken som helst unge, så jeg ga ham en ballong. Fyren, som jeg senere lærte var både kortvokst og beruset, bare så på meg før han demonstrativt sprakk ballongen, sier Hovseth.

Hovseth hadde da uttrykt stor skuffelse, og forklart at han ikke hadde flere ballonger igjen. Dette medførte at den fulle dvergen ble svært aggressiv.

– Han begynte å bite meg i foten. Først lo jeg litt fordi han bet i tuppen av de store klovneskoene, men da han bet meg i ankelen, valgte jeg å gi ham den store utstillingsballongen min, sier Hovseth

Hovseth angrer på at han ga dvergen den store ballongen, og sier han burde visst bedre.

– En av de første tingene vi lærer på klovneskolen er å aldri gi fra oss store ting som kan være skadelig for barn.

Den store gassballongen løftet den fulle dvergen et par meter opp i luften.

– Først da han begynte å kaste mynter og mobiltelefon i hodet på meg, fikk han den oppdriften som førte ham utover Oslo-fjorden, sier Hovseth.

Hovseth ble svært lettet da 5080posten kunne informere om at det ikke var en liten gutt som drev utover fjorden, men en full dverg.

– Ja, dette var et gledens budskap! Jeg fryktet at dette var kroken på døren for min klovnevirksomhet, sier en lettet klovn.

Norsk Klovneforfund har likevel valgt å gi Hovseth en advarsel:

– Fulle menn skal ikke få ballonger sånn uten videre. Forseelsen var imidlertid ikke så grov at vi ønsker å foreta oss noe drastisk. Om noen år håper jeg vi kan se tilbake på denne episoden og le av den, sier talsmann Bozo Jørgensen.

Det har ikke lyktes 5080posten å komme i kontakt med den fulle dvergen i løpet av kvelden.