(foto: flickr.com/haniamir)
(foto: flickr.com/haniamir)

Får støtte fra imam.

– Vi kan ikke ha en situasjon hvor det offentlige hjelper undertrykte kvinner ut i arbeidslivet, sier FrP-byråd i Oslo, Jøran Kallmyr.

Kallmyr snakker om Oslo Sporveiers planer om å produsere en uniformshijab for å rekruttere flere kvinner med muslimsk bakgrunn.

– Undertrykte kvinner har ingenting på arbeidsplasser å gjøre. Hvis de skal gå med det undertrykkende plagget, bør de holde seg hjemme hvor de kan tenke over hva de gjør.

Byråden tror Oslo Sporveier ikke har tenkt godt gjennom konsekvensene av sitt eget forslag:

– Hvis vi får flere undertrykte kvinner i arbeidslivet, vil kanskje mange av dem tjene sine egne penger, kanskje ta en utdannelse og få seg gode jobber. Dette vil på sikt skape en ny undertrykt middelklasse, ja for ikke å si overklasse. Ressursterke undertrykte kvinner vil da kunne ta sine egne undertrykte avgjørelser!

Kallmyr er ikke redd for å få muslimer mot seg med sitt utspill. Han hevder han har fått flere positive reaksjoner fra det konservative muslimske miljøet.

Den ortodokse imamen Malik Al-Hirsi er blant dem som støtter Kallmyr:

– Jøran Kallmyr har helt rett. Ved å hjelpe muslimske kvinner ut i arbeidslivet, viser Oslo Sporveier at de samarbeider med djevelen.