FrP vil la de eldre selv bestemme hva de skal spise før de må legge seg kl 15. Skjermdump: nrk.no

Fremskrittspartiet raser etter Oslo-byrådet har begynt å blande 20% linser og bønner i kjøttkakene på kommunens eldresentre. 

– MDG kan ikke bare komme hit til Norge og tre regler ned over hodene på oss. Det er vår nasjonale suverenitet som er truet. Alle endringer i oppskrifter på kjøttkaker bør vedtas med ⅔ flertall i Stortinget, uttaler partiets kjøttkakepolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen.

Dobbelt flertall

I områder som allerede er belastet med mye bønner og linser, må det være enda strengere krav, mener FrP

– Der krever vi 4/6 flertall. Enkelte bydeler i Oslo minner nå om regimer vi ikke liker å sammenligne oss med som India, Vietnam og New York. 

Kompensasjonsordning

Landsmøtet til FrP vedtok at de vil jobbe for et eget kjøttkakepoliti med sporhunder som er trent opp til å lukte linser og bønner.

– Og da må man også få mulighet til å kroppsvisittere alle kokker som har mindre enn tre dobbelthaker. Statistisk sett er det stor sjanse for at nettopp de besitter bønner og linser.

På kort sikt krever Solvik-Olsen en statlig kompensasjonsordning for alle som har blitt rammet av ordningen. 

– Det bør være et enkelt skjema hvor du kan oppgi hvor mye bønner og linser du har spist, og så skal staten overføre den kjøttmengden du har gått glipp av til din postkasse.

Symbolpolitikk

Dessuten har FrP lagt fram et forslag om midlertidig bevæpning av eldre i Oslo.

– Slik situasjonen er nå, er det dessverre nødvendig med våpen for at de eldre skal kunne beskytte seg mot symbolpolitikk av denne typen.