Skjermbilde 2015-01-29 kl. 00.10.22
(foto: Flickr.com/fremskrittspartiet)

– Uvurderlig erfaring.

– Jeg har en drøm. En drøm om at alle, til tross for manglende politiske evner eller forståelse av lovverket, kan få sjansen til å være justisminister, sa arbeidsminister Robert Eriksson (FrP) til de streikende LO-medlemmene i går.

Han mener de rødgrønne gjorde for lite for dem som er på utsiden av regjeringen.

– Jeg kjenner en fyr som heter Anders. I alle år ble han holdt utenfor regjeringskontorene. Slik fikk han heller aldri den nødvendige kompetansen. Men så var det altså noen som ville gi ham en sjanse som justisminister, og det har han lært utrolig mye av på kort tid. Et skikkelig crash course.

Regjeringen har siden starten i 2013 hatt en ambisjon om å gjøre kravene til kompetanse mer fleksible på arbeidsmarkedet for norske ståtsråder. Det har gitt muligheter for mange politisk ufaglærte.

– Før den nye ordningen, hvem tenkte vel på Tine Sundtoft som miljøvernminister? Nå har hun fått en fot innenfor miljøsektoren, i stedet for å ha to føtter utenfor.

Eriksson var full av lovord om mannen som nå jobber som justisminister, og pekte på at han på bare under et år har lært hvordan man gir politiet instruks, hva en minister kan instruere om og viktigheten av å lese brev fra politiet.

– Poenget er at han ikke kunne noe av dette fra før. Erfaringen har vært uvurderlig for ham. Selv om stillingen bare er svært midlertidig, har Anders i dag nok kompetanse til å skaffe seg en ordentlig jobb i First House.