(foto: flickr.com/2_dogs)
(foto: flickr.com/2_dogs)

– Krever mye nattarbeid.

Stiftelsen Fritt Ord har valgt å donere 2,5 millioner kroner til opprettelsen av Norges første venstrevridde kommentarfelt.

– Det er for å få en balanse i offentligheten. En stor overvekt av kommentarfeltskribentene er plassert langt ute til høyre og behersker sjangeren til fingerspissene, sier styreformann i Fritt Ord, Knut Olav Åmås til 5080.no.

Han mener det er svært viktig med et kritisk kommentarfelt nå etter regjeringsskiftet.

– Det holder ikke med en og annen venstrevridd ertekrok for å stimulere til en reell meningsbryting. I kommentarfeltet er det først og fremst mengden av innlegg som gjelder. Intensitet over tid er avgjørende.

Skriveføre raddiser er rekruttert fra miljøer rundt Natur og ungdom, Manifest og SVs tidligere stortingsgruppe.

– Det er satt av midler for å kurse dem. De må lære seg å dele opp ord på rare steder, samt bruk av vilkårlig tegnsetting og personlig sjikane. Jeg vet det sitter langt inne for Inga Marthe Torkhildsen å kalle noen en «FOR PULLT HORE», men det er et sjangerkrav.

I søknaden lå det forslag om å skrive under artikler på både Document.no, Finansavisen og VG-debatt. Fritt Ord vil la det være opp til skribentene selv å bestemme hvor de skal ha sitt hovedvirke, men antyder at noen av de mest irriterende kanskje kan dukke opp flere steder, slik at det virker som de er overalt.

– Det er svært kostbart å drifte et slikt kommentarfelt. Bl.a. krever det mye nattarbeid. De kraftigste angrepene kommer gjerne midt på natten. Folk på venstresiden har tydeligvis ikke like mye fritid, og må kjøpes fri fra sine forpliktelser.

Prosjektet vil bli ledet av Dimmir Kridal, som lenge har markert seg på nettet som en aktiv debattant fra venstresiden.

– Dette tror jeg er helt nødvendig. Skal vi ta opp kampen, må vi synke ned på deres nivå. Det innebærer både bruk av Caps Lock og paranoide myter om hvordan en Ayn Rand-inspirert regjering legger til rette for at en etnisk gruppe skal få voldta norske kvinner.