(Foto: flickr.com/Bill Couch)
(Foto: flickr.com/Bill Couch)

Artikkelforfatteren forteller om sin seksuelle… INTELLEKTUELLE oppvåkning.

Av: Jon Christian Ivarsen, professor i filosofi ved UiO.

Som en filosof på siden av de etablerte institusjonene, har jeg brukt store deler av mitt voksne liv på selvstimulering… jeg mener SELVSTUDIER. Så mye at jeg velger å kalle meg selv autoerotisk… AUTODIDAKT!

I 1994 hadde jeg sommerjobb i Trondheim, og fikk bo hos min onkel og min store seksuelle fantasi… TANTE! Jeg husker fremdeles øyeblikket da jeg som ung mellomfagstudent kom over min onkels gamle pornosamling… GAMLE BØKER! Hele sommeren ble jeg sittende på loftet og runke… LESE klassiskere som Aktuell Rapport… ZUR PSYCHOPATHOLOGIE DES ALLTAGSLEBENS!

Så opptatt var jeg av lesingen den sommeren, at jeg ikke merket at min tante kom inn og fotograferte meg… SERVERTE MEG kveldsmat. For meg er denne seksuelle… INTELLEKTUELLE oppvåkningen for alltid forbundet med smaken av min tante… MIN TANTES EPLEKAKE!

Der og da innledet jeg et forhold til tante Clara… FREUD som kom til å vare i to uker… RESTEN AV LIVET! Senere har jeg brukt mye tid på spionering… SPESIALISERING på tante Clara… SIGMUND FREUD!

Den sommeren i 94, ble jeg for første gang kjent med det opphissete… UNDERBEVISSTE! Dette har senere vært til stor desperasjon… INSPIRASJON for min penis… TENKNING! Sentralt i min fantasi… FILOSOFI er spenningen mellom meg og tante Clara MELLOM SUPEREGO OG ID!

Derfor pleier jeg å råde mine unge elskerinner… STUDENTER til å la seg lede av sin seksualitet … NYSGJERRIGHET! Gjør du det, finner du ut at tante Clara… TENKNINGEN aldri blir din… VIRKELIG BLIR DIN EGEN!