(foto:flickr.com/34792030@N03)
(foto:flickr.com/34792030@N03)

Jahn Teigen: – Konkurransen er perfekt.

På samme dag som minnemarkeringen for Michael Jackson, røper skaperne av American Idol planer for neste års realityshow: MJ-Idol (Michael Jakcson-Idol).

Til forskjell fra tidligere Idolkonkurranser, vil det i MJ-Idol være avdankete artister som konkurrerer. Den som når helt til topps vil dø, og dermed selge masse plater. Skaperen av American Idol, Simon Fuller, tror MJ-Idol vil bli det nye store:

– Vinneren vil dø på en sånn patetisk og nedverdigende måte at alle vil like dennes musikken påny. Vi har erkjent at folk ser ut til å elske døde avdankete artister, spesielt hvis vi klarer å finne et par kjendiser som tilfeldigvis digget disse artistene i barndommen. Avdankete kjendiser som digger andre avdankete kjendiser er aller best, nærmest uimotståelig.

I Norge skal interessen for den nye Idol-serien være stor blant en rekke avdankete artister. Etter det 5080-posten erfarer har allerede Ole Idolet, Wenche Myhre, og Jahn Teigen takket ja til å delta. Teigen hevder denne konkurransen er perfekt for ham:

– Den delen om å dø føler jeg appellerer veldig til meg. Blant annet synger jeg jo som om jeg er dødende. Det føles kult å være med på det neste store.

Oppdatering, kl. 15: 10: Vinneren av den norske MJ-idol vil automatisk bli en del av artist-stallen til Jan Fredrik Karlsen. – Det kommer til å bli fantastisk å være manager for en artist som bare leverer og leverer – til og med etter livets slutt! jubler Karlsen.

Oppdatering, kl. 1: 14: Steinjo og Erik og Kriss har takket ja til å være programledere i MJ-Idol.