(foto:flickr.com/aktivioslo)

– Tærer på familiene i dette landet.

– Det ser jo utrolig tåpelig ut, da! Voksne folk som legger så mye følelser i noe så uviktig. Jeg mener: Er det rart det blir krig i verden?

Jan Arnesen (35) har gjort stor lykke på fotballpuben Joe’s de siste dagene med sin sylskarpe kritikk av Melodi Grand Prix.

– Det er jo totalt uinteressant! Det er bare 25 land som løper rundt en mikrofon på en scene. Skjønner ikke at folk gidder å se på det, raljerer Arnesen.

At folk blir begeistret av slike lavpannete aktiviteter har han i og for seg ikke noe imot.

– Det er størrelsen på det hele som er totalt ute av proporsjoner. For oss som ikke er interessert, er det nesten umulig å skru på tv-en uten å bli bombardert med MGP-stoff. Her har lisensfinansierte NRK et særlig ansvar, mener 35-åringen.

Arnesen synes det blir bare mer og mer Grand Prix-hysteri for hvert år, og at fjorårets seiersfest i Oslos gater minnet om en neandertalerfest.

– Det har gått så langt at det har begynt å tære på familiene i dette landet. Jeg og kona har f. eks. bryllupsdag på lørdag, og hvis hun prioriterer MGP nok en gang, vet jeg hvem som må sove på sofaen, konstaterer han.

MGP-general Per Sundnes er ikke med på kritikken fra Arnesen:

– Noen sier at Grand Prix er et spill på liv og død, men jeg sier at det er mye viktigere enn som så.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.