– Vil revolusjonere frokostbordet.
Et forskningsteam ved NTNU er svært nær et gjennombrudd som kan revolusjonere vår hverdag.
– Et utall matvarer og de aller fleste påleggstyper har en åpne- og lukkepatent. Det vi har jobbet med er å konstruere en åpne/lukke-løsning som ikke bare åpnes, men som også kan lukkes, forteller forsker Christian Gjelland til 5080.no.
Gjelland tror forskningen kan gjøre livene lettere for mange mennesker.
– Mange kjøttprodukter og meieriprodukter vil f.eks. holde seg mye lengre dersom man kan lukke pakken godt igjen. Dessuten sparer det miljøet siden man slipper å pakke maten inn i ekstra plastposer.
Forskerne har til nå utviklet en prototyp på en ostepakke som lar seg lukke.
– Problemet er bare at den ikke lar seg åpne igjen. Klarer vi det, vil frokostbordet aldri bli det samme.
Selv om forskerne har kommet langt på påleggspakninger, er det fremdeles ingen tegn til at man nærmer seg en en riv-langs-perforeringen-løsning som ikke river opp hele lønnslippen.