Viksjå mens han lurer på hva som skal motivere romanfigurene til å dra ut på eventyr. (foto:flickr.com/redroom)
Viksjå (t.h.) mens han lurer på hva som skal motivere romanfigurene til å handle. (foto:flickr.com/redroom)

Leter etter flotte locations på Google.

Forfatter Jean Vikså avslørte på onsdag at han planlegger å forherlige sitt eget hasjmisbruk i et nytt romanprosjekt.

– Ideen fikk jeg da jeg en tirsdag formiddag satt høy og så på reprisesendinger av Cheers. Da slo det meg at dette er en virkelighet folk vil lese om. Bare med litt mer action, fine damer og renere hasj, forteller Vikså til 5080.no.

Forfatteren har tidligere skrevet poesisamlingen De snurrende grillpølsers taktfaste musikk, mens han jobbet deltid på Shell. Ifølge Viksjå, har han latt romanideen modne i noen måneder mens han har røykt mer hasj hjemme i leiligheten på Bjølsen.

– Handlingen blir nok tett opp til mitt eget liv. Bortsett fra at Bislett kebab blir byttet ut med en restaurant på Frogner. Det er på denne restauranten hovedpersonen er ute med en vakker dame. De er begge høye og ler mens de spiser muslinger. Etterpå har de sex på det rene toalettet.

For tiden er Viksjå på leting etter locations som skal utgjøre bakteppet til de spennende episodene i livene til hovedpersonen og hans vakre venner.

– Ja, tiden går med til å titte inn vinduene på dyre restauranter, og google staselige hoteller. Det kunstneriske målet er selvfølgelig at andre skal bli fristet av mitt estetiserte hasjmisbruk gjennom virkelighetsfjern litteratur. Politiet skal uansett portretteres dårlig.