(foto: flickr.com/ntr23)

5080 MAGASIN: Sex, ødelagt varmepumpe og stressmestring. Alt bør læres på kurs, ifølge familien Fjørtoft.

– Nina, var det i dag vi skulle på datakurs? roper Einar fra kjøkkenet
– Nei, det er i morgen. I dag skal vi lære hvordan barn fungerer, svarer hun fra stuen.
– Ja, det stemmer, ja.

Familien Fjørtoft på Kolbotn har en travel hverdag. Tilbudet av kurs i dette landet blir stadig rikere og mer relavant for folks liv, og familien kaster seg på det som er.

– Vi deltar på mange ulike kurs fordi livet er en lang læringsprosess. Kurs utvider ens horisont på en kort og effektiv måte, forklarer pappa Einar.

Sammen med sin kone Nina går han hver tirsdag på kurs i barneoppdragelse, og de er begge svært fornøyde.

– Det er veldig greit at noen sier det til meg på en enkel måte, sånn at jeg slipper å tenke, fortsetter han, før han lar være å tildele sin sønn skoklistremerke siden gutten går inne med sko.

En bekymret fure oppstår i pannene på de to foreldrene da gutten gir tydelig uttrykk for at han blåser i klistremerkene.

– Hm, han reagerer ikke som de sa på kurset.
– Kanskje vi må sende ham på et kurs om hvordan det er å være barn? foreslår Nina, hvorpå Einar nikker.

Å bruke all sin fritid på kurs, har selvsagt noen konsekvenser. Mellom alle kursene blir det for eksempel liten tid til å slappe av. Dette satser familien på å få en orden på ved å ta kurset “Hvordan stresse ned”.

Mens vi sitter og prater, oppdager Nina at varmepumpen er ødelagt. Einar spør om hun har forsøkt å tenne levende lys og kle seg i sexy undertøy. Nina mener det er triks fra sex-kurset, og så blir de enige om å melde seg på kurset om hvordan man ikke blander kurs.

For familien Fjørtoft er målet en korrekt familiesituasjon, og til høsten kommer kurset de har ventet lengst på av alle.

– Ja, det blir bra! jubler Nina, og blir supplert av ektemannen:
– Ja, da skal vi bli kurset i hvordan være mennesker.

Følg 5080 på facebook, twitter og soundcloud.