(foto: Flickr.com/cebete)
(foto: Flickr.com/cebete)

Stoltenberg: – En tillitserklæring.

Beslutningen om nytt Storting utsettes til våren 2014. Det norske folk ønsker å igangsette en konsekvensutredning av alternativene.

– Vi trenger en kunnskapsbasert forvaltning av norsk politikk. Når utredningen foreligger vil vi ta stilling til om det skal åpnes for nytt Storting og regjering, sier talskvinne for folkedypet, Monica Gundersen til 5080.no.

Beslutningen om nytt Storting har vært omstridt, og spørsmålet om en rødgrønn eller borgerlig regjering er blant temaene som har skapt særlig mye splid.

– Vi har en lang politisk tradisjon for en kunnskapsbasert og skrittvis tilnærming i Norge. Nå har vi gjennomført en veldig grundig kunnskapsinnhenting gjennom landsmøter, TV-debatter og daglige presseoppslag. Likevel har vi ikke nok kunnskap om hvilke reelle regjeringsalternativer som er aktuelle, fortsetter Gundersen.

Statsminister Jens Stoltenberg er godt fornøyd med beslutningen, og mener dette viser at folket støtter opp om regjeringens politikk:

– Gjennom åtte år har vi ført en konsekvent utredningslinje. Folkets ønske om mer utredning av våre tidligere og framtidige utredninger, ser jeg på som en tillitserklæring. Det er det politikk handler om: Å få fram forskjellene gjennom utredninger.