(Foto: flickr.com/muctoff)
(Foto: flickr.com/muctoff)

NRK: – En suksess.

NRK er fornøyd etter å ha fått mesteparten av befolkningen i Nordland bort fra FM-nettet, og kaller FM-slukkingen en suksess.

– Målsettingen på kort sikt var å få folk av FM-nettet. Det må vi si at vi har klart. Etter at vi slukket FM, er det nå bare 10% som hører på FM-radioen, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til 5080.no.

Han går ikke uten videre med på at NRK opplever en klagestorm.

– Ja, vi har fått noen klager på slukkingen, men vi har også opplevd en kraftig nedgang i antall klager på innholdet i programmene våre. Alt i alt går vi i null i klager.

NRKs egne undersøkelser undersøkelser viser at 90% sier at de har sluttet å høre på FM-nettet fordi det er jo faen meg umulig. Dire Straits-entusiast Stein Giøran Pedersen er enig med NRK i at slukkingen har vært en suksess.

– Det var ganske spesielt da de slukket nettet på onsdag. Da ble det helt stille i hele fylket, og så gikk det bare to minutter før jeg hørte de første orgeltonene fra Walk of Life.

Blant dem som har sluttet å bruke FM, har 1% gått over til å bruke DAB. 95% har gått over til å ta i bruk gamle Dire Straits-CD-er som er funnet i hanskerom og under seter, og 3% har begynt å høre postens sommerkassetter igjen.

Stein Giøran Pedersen sier at overgangen har gjort at han har blitt mindre bekymret for framtiden.

– Jeg tror vi fikk en lite smaksprøve på hvordan livet vil være dersom det skulle bryte ut atomkrig. Selv om alt kollapser rundt oss, vil vi alltid ha en brent CD med Sultans Of Swing.