(foto: flickr.com/damiel)
(foto: flickr.com/damiel)

– Middelalderske tilstander.

I tretiden i natt pågrep politiet fire unge kristne for gatevold på Karl Johan. De fire kristne hadde i løpet av kvelden vært innblandet i flere slagsmål og hærverk.

– Foreløpig vet vi at de siktede har vært innblandet i bråk på et utested, i en drosjekø og griset til et busstopp med mat fra 7-11, sier Frank Mortensen, vaktansvarlig ved Grønland politistasjon.

Nattens hendelser er del av en økende tendens. I løpet av de siste 30 årene har stadig flere med kristen kulturbakgrunn vært innblandet i bråk på dagene fredag og lørdag.

De fire pågrepne på Karl Johan er alle barn av kristne foreldre og minst 3. generasjons nordmenn.

Flere personer 5080posten har vært i kontakt med er redde for utviklingen. Mange tør ikke gå ut på Karl Johan om kvelden.

– Jeg har aldri opplevd noe alvorlig, men må si at jeg får en skikkelig ekkel følelse når jeg beveger meg oppover Karl Johan på kveldstid. Du vet aldri når noen plutselig griper fatt i deg og krever at du skal være med på allsang på en låt som var på VG-listen for veldig mange år siden, sier en anonym student mens han beveger seg mot Grünerløkka.

Nå vil regjeringen ta grep, og gjøre det klart at det norske samfunnet ikke tolererer slik ekstrem oppførsel.

– Vi må være tydelige på hva som er våre verdier. Derfor må nå alle med kristen kulturbakgrunn gjennomføre et kurs i samfunnsfag om norske lover og regler, sier integreringsminister Audun Lysbakken.

Opposisjonen mener regjeringens tiltak er altfor puslete:

– Nå må vi få en kontroll på hva man lærer på konfirmasjonsundervisningen. Det nærmer seg middelalderske tilstander i Oslo, raser FrPs Ulf Erik Knudsen.

Følg 5080 på facebook og twitter.