(foto:flickr.com/jechstra)
(foto:flickr.com/jechstra)

– Rett mann for å få opp stemningen.

Etter at sentralbanksjefen i USA i går uttalte at finanskrisen er over, og SV gjorde et dårlig valg, oppstod et unisont ønske fra Aker Brygge til Jens Stoltenberg: De vil ha Trond Giske som ny finansminister.

– Nå som krisen er over, vil Party-Trond være en perfekt finansminister. Hans ry som festløve passer ypperlig til finansmarkedet, sier aksjemegler Bernt Blick.

Etter det 5080posten erfarer har den siste tiden med Kristin Halvorsen som finansminister vært vanskelig for finansnæringen.

– Alle pene kvinner har en kjip venninne, og Halvorsen er uten tvil den kjipeste. Hun er den som på vorspielet begynner å rydde sammen ølflasker, dempe musikken og kaste ut de som er for fulle, sukker Blick.

– Finansmarkedet bør være en gedigen fest, ikke sant? Å opptre ansvarlig på fest er laimt. Vi tror Giske har den rette spiriten til å få denne festen på beina igjen.

Selv om det er ennå usikkert om Trond Giske blir ny finansminister, forteller Blick at mange på Aker Brygge i kjent finansstil har begynt feiringen på forhånd.

– I dag tidlig så jeg flere av mine medarbeidere rope «party, party, party-Trond!», mens de løp rundt i lokalet med de unge, vakre sekretærene på skuldrene.