Foto: Flickr.com/Monica Løvdahl

Fredag går MDGs Lan Marie Berg av som byråd i Oslo. FHI er bekymret for hvordan det kan påvirke smitten i landets forsteder. 

– Fedre i forsteder flokker seg gjerne sammen i nabolag og borettslag, advarer FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

– Når man tar i betraktning at grillsesongen er i gang og at MDG har gått på en smelll, er det bare et spørsmål om tid før vi ser ukontrollerbare sammenkomster av selvgode forstadsfedre.

Digital jazzing 

Hun oppfordrer dem til å godte seg på smittevernsvennlig vis.

– Digital jazzing er fullt mulig. Vi ber om at de ytrer sine sarkastiske og trakasserende meninger på Facebook som vanlig. 

FHI er også bekymret for de mange mannlige latterkulene som kommer til å runge gjennom norske nabolag i helgen. 

– Overdreven gapskratt kan spre smitte over store avstander. Det så vi da det ble kjent at John Carew  skulle spille Benny i den nye Olsen-filmen smittet. Da registrerte vi et tilfelle i Lillestrøm hvor en far lo høyt og sarkastisk på terrassen og smittet naboen 20 meter unna.

Svært alvorlig

Petter Frestad fra Kolbotn identifiserer seg selv som en lokal «forstadsfar», og er åpenbart henrykt over nyhetene.

– Det Lan har gjort fortjener mange timers hovering rundt grillen. Brudd på meldeplikten er svært alvorlig, sier mannen som har skrevet trusler til Lan Marie Berg og familien i en årrekke.

–  Politikere må også forholde seg etikk og moral. Det har aldri Lan gjort, og hun fortjener nakkeskudd på åpen gate.

Rolig markering

Frestad lover likevel en rolig markering i henhold til smittervernsanbefalingene.

– Det blir bare meg og gutta fra pokerlaget som møtes i hagen for å grille munnbind og autopassbrikker. Vi må jo feire at historien har renvasket oss og at all hetsen var berettiget.