(Foto: flickr.com/ruthanddave)
(Foto: flickr.com/ruthanddave)

Ikke gå i feriefella!

I fellesferien er det mange nordmenn som liker å dra på ferie. Ferie kan være avslappende, utvide horisonten din og gjøre deg rik på opplevelser. Men den kan også være et mareritt. Ifølge Emma Sørbø i Europeiske Reiseforsikring, bør man være forsiktig på ferier.

– Mange nordmenn blir ranet på ferier. Det bør du unngå fordi du kan miste verdisakene dine, og verdisaker er verdifulle, sier hun til 5080.no.

Sørbø mener man bør være klar over at forskringsselskapene kan hjelpe deg med mye, men ikke alt.

– Hvis du blir drept, f.eks, eller glemmer igjen barna dine hjemme. Da er det ikke mye vi kan gjøre. Hverken for å vekke liv i deg eller bearbeide traumene til barnet.

– Samtidig er det viktig å tenke på at det kommer en dag når ferien er over. Du må ikke bruke opp alle pengene dine på ferie, og huske på at du trenger penger når du kommer hjem og skal betale regninger.

Her er Sørbøs og Europeiske Reiseforsikrings liste over feilene du absolutt bør unngå på ferie.

– Ikke dra til feil land. Hvis du skal reise til utlandet, er det en fordel å dra til det landet hvor du har booket hotellopphold. Sjekk nøye hva som står på flybilletten før du går ombord i flyet.

– Ikke bli spist av ville dyr. På ferie kan det være ville dyr som løver og krokodiller. Disse kan spise deg opp. Du kan selv sjekke hvilke dyr som spiser mennesker på UDs nettsider. Hold deg unna disse.

– Ikke kjøp sex mens TV2 filmer. Mange nordmenn liker å hygge seg på bordeller når de er ute og reiser. Da er det viktig å minne om at det er en viss fare for at TV2 har fulgt etter deg og filmer deg mens du kjøper seksuelle tjenester. For noen kan dette være forskjellen mellom en jobb som statsråd og statssekretær.

– Ikke glem bagasjen. I bagasjen har du alt du trenger på ferien. Så den må du ha med deg.

– Unngå å forsvinne fra radaren med malaysisk fly. Hvis du først skal benytte deg av et malaysisk fly, pass på at det ikke forsvinner fra radaren over Stillehavet et sted. Da kan det være at du aldri blir funnet.

– Ikke slikk på giftige larver. Gift er skadelig for kroppen og kan ødelegge ferien din hvis du får i deg nok mengder av det. Som en hovedregel: Prøv å slikke på ikke-giftige larver.

– Unngå avtalte møter med russiske agenter i Wien. For mange kan det være fristende å knytte kontakter med russiske agenter når man er ute og reiser. Dette er en form for aktivitet som blir slått veldig hardt ned på av den norske stat og Harald Stanghelle.

– Ikke bruk passet som serviet. Mange land godtar ikke at middagsrester dekker over viktige opplysninger i passet. Da kan de nekte deg innreise. Bruk heller en serviett når du skal tørke deg rundt munnen (NB! Husk at selv om det er flere timer siden du har spist, kan det fremdeles være små matrester eller fett i skjegget.)

– Ikke bring våpen ombord på flyet. Tar du med deg våpen til flyplassen, vil du mest sannsynlig bli stoppet av sikkerhetspersonell og du får ikke fortsette til gaten. Det hjelper ikke at det blinker «go to gate» på skjermen.

– Hvis du drar til Russland: Ikke vær homo. Russland har lover og fordommer mot homofili. Hvis du kan unngå å være homofil, bør du gjøre det i Russland.