Foto: Espen Solli (TV2)

Tirsdag gjennomførte Pressens faglige utvalg et ekstraordninært møte for å behandle klagen mot TV2-programmet «Farmen kjendis». Utvalget har nemlig mottatt en storm av klager etter de at første episodene har blitt vist på TV. 

– Både tv-seere og kjendiser har klaget på at programmet heter «Farmen Kjendis», sier PFU-talsmann Mathias Vedeler.

Strider mot god presseskikk

Etter en runde i PFU ble det klart at tittelen er villedende og strider mot god presseskikk.

– Ja, de har forsvåvidt Sophie Elise, men resten av dem? Programmet burde heller hete «Farmen – Åja, han der ja».

I sin redegjørelse trekker utvalget fram at de selvsagt vet hvem deltager Vebjørn Selbekk er, men at han bare er kjent blant personer som ikke bryr seg om kjendiser. Dette anser PFU for å være et grovt overtramp mot målgruppens forventninger.

Ikke enig

TV2 er ikke enig i vurderingen, og mener programmet holder det tittelen lover. 

– Så lenge Sophie er med, så skjønner jeg ikke problemet. Det heter «Farmen Kjendis», ikke «Farmen Kjendiser», sier produsent Sigrid Hågenrud.

Hun påpeker at dette har vært normal praksis for Farmen Kjendis i mange år uten at det har vært et problem. 

– Det er i alle fall det jeg har fått informasjon om – jeg har ikke sett på programmet selv. Dessuten har vi jo med en gammel håndballspiller som nå har blitt superkjent etter å ha vært med i nettopp Farmen Kjendis.

Tar dommen til følge

TV2 velger likevel å ta dommen til følge, og opplyser at resten av sesongen vil hete «Farmen – kan inneholde spor av kjendiser». Det forteller strategidirektør Kjetil Nilsen:

– Vi er glade for alle innspill, og jobber beinhardt for å finne den rette casten hvert år. Denne gang har kanskje kjendisstatus blitt nedprioritert for å skape mer mangfold på tv-skjermen. Mangfold er helt nødvendig når man skal lage relevant innhold i 2022. Det var jo derfor Shabana Rehman og den kuen var med.