(foto: flickr.com/bellmor)
(foto: flickr.com/bellmor)

– Iferd med å bli voksen.

Som 5080.no meldte i forrige uke, fikk Aksel Olsvik (16) penger av sine foreldre til å kjøpe en ny jakke. I går kveld tok Aksel Olsvik en beslutning, og pappa Jan Olsvik (51) er stolt over sønnens jakkevalg.

– Han trengte en pen jakke som kunne brukes til dress. Jakken Aksel endte opp med å kjøpe, er absolutt en pen-jakke, men den er også tøff. Jeg sa det til ham med en gang: «Den der kan du bruke til dongeri også, den», sier en tydelig stolt far.

Jan Oslvik mener Aksel har blitt mer moden.

– At han velger seg en jakke som kan brukes i flere sammenhenger, viser at han har tatt store steg siden han kjøpte de dyre hvite joggeskoene for konfirmasjonspengene. Jakken er mørk og slitesterk. Den passer godt til på fest, eller hvis han bare skal ut og spise pizza med gutta. Han er iferd med å bli voksen nå.

Faren synes han ser mye av seg selv i gutten.

– Jeg kjenner meg mer og mer igjen i Aksel. F.eks. kom han sent hjem fra fest her forleden. Til min lettelse, skyldtes det at han valgte å gå hjem, i stedet for å bruke penger på nattbussen. Det kaller jeg næringsvett.

Aksel Olsvik var ikke tilgjengelig for kommentar i dag. Kilder som står unggutten nær, opplyser at han valgte jakken fordi den var den billigste, slik at han kunne bruke resten av pengene på snus og øl. Etter det 5080.no erfarer, bruker ikke Aksel Olsvik dongeribukser.