(Foto: flickr.com/uniondocs)
(Foto: flickr.com/uniondocs)

Skifter frisyre til tross for høy alder.

I Kristiansand er familie og venner til Frank Myking (49) samlet i stuen for å konfrontere Myking om hans forhold til hårfrisyrer. Til tross for at menn i Mykings alder ikke skifter frisyre, kommer Myking til stadighet med en ny hårfasong. Nå har familie og venner bestemt seg for å si ifra.

– Vi vil at Frank skal vite hvordan hans hårvalg påvirker oss andre. Frank må nå forstå alvoret, og velge seg en frisyre han skal ha resten av livet.

– Se på Davy Wathne og Jens Stoltenberg, de har begge funnet sin faste frisyre. Kåre Willoch har hatt den samme siden han ble konfirmert, sier Mykings kone, Solveig Myking.

Hun forteller til 5080.no at Mykings forhold til frisyrer har gått spesielt utover barna.

– Hver dag er de redde for at pappaen skal komme hjem med en ny sveis. Frank kan holde seg lenge til sideskill fra høyre, men så en lørdag kommer han hjem med måkevinger. Det er veldig vanskelig for barna å svare på spørsmål fra venner om hvorfor pappaen plutselig ser så annerledes ut, sier Solveig.

I flere uker har Mykings nærmeste forberedt seg på denne dagen. Mykings kone har fått alle til å skrive ned det de vil si for at ikke følelsene skal ta over når de snakker med Myking.

– I en så personlig sak, er det er viktig at vi ikke blir anklagende og dømmende. Frank må forstå at vi er her for å hjelpe, ikke for å peke på feil, sier hun.

Etter det 5080.no kjenner til var det svært mange som ville være med på møtet, blant annet kollegaer til Myking. Men Solveig Myking valgte å sette en grense på 15 personer.

Til andre familier som er i samme situasjon, har hun følgende råd:

– Få til en intervensjon tidlig som mulig, ikke la det gå så mange år som vi har gjort med Frank. Under møtet er det viktig å være støttende, men samtidig stille krav. Til vårt møte har vi tatt med en katalog med hårfrisyrer, og før møtet er over skal Frank ha valgt seg en frisyre for resten av livet.