Pressemelding fra Elina Krantz.

Samme dag som Haakon Lie gikk bort, ble det sendt ut en pressemelding fra Elina Krantz på vegne av de fleste humoristene i Norge: Humoristene lover å ikke tulle om Haakon Lie i løpet av tre uker.

– For oss er det en selvfølge å ikke tøyse med Haakon Lie siden han nettopp er død. I tre uker vil vi ta en klar avstand fra alle sketsjer eller fleipende bemerkninger om denne personen, sier Krantz.

Humor-mammaen mener det er svært fristende å spøke med den avdøde på grunn av mange åpenbare komiske trekk ved hans personlighet og liv, men lover at norske komikere skal avstå fra å forfølge saken.

Det er derimot ikke alle humorister som vil respektere humornorges tulleamnesti: En gjeng unge humorister, som foreløpig vil være anonyme, sier til 5080posten at de vil bruke Lies dødsfall til å skape oppmerksomhet om seg selv.

– For oss er dette en gylden sjanse til å skape litt blest. Når vi er ferdige med å google morsomme uttrykk som rimer på Lie, vil vi velge ut det som er mest sjokkerende og putte det inn i et humorprodukt. Hvis vi er heldige, vil stuntet bli en snakkis, sier en humorist i slutten av 20-årene.