Erna sonderer hvordan været blir. (foto: flickr.com/hoyre)
Erna Solberg sonderer her hvordan været blir. (foto: flickr.com/hoyre)

Innfører fritt sonderingsvalg.

KrF, Venstre, Høyre og FrP avsluttet i går sine regjeringssonderinger. Sonderingene har likevel bare såvidt begynt, hevder Høyres partileder Erna Solberg.

– Høyres stortingsgruppe har bedt meg åpne for sonderinger nord for Venstre og KrF, for å sondere om det finnes andre mulige sonderingspartnere i tillegg til FrP, forklarer hun.

Dette betyr imidlertid ikke at Norges neste statsminister vil lukke døren for framtidige sonderinger med Venstre og KrF.

– På ingen måte. Sonderingene vi har vært gjennom nå, åpner for at både KrF og Venstre kan komme tilbake og sondere litt igjen, dersom det skulle være ønskelig.

Solberg mener sonderingene er historiske i norsk sammenheng.

– Aldri før har fire sonderingspartnere sondert seg fram til en så stor satsing på sondering. De fire neste årene skal vi innføre fritt sonderingsvalg.

Hun avviser at det vil være et nederlag dersom partiet skulle ende opp med å regjere alene sammen med FrP.

– Velgerne ønsket seg en ikke-sosialistisk sondering, og det har de fått. Og så har jeg vært veldig tydelig på at sonderingene ikke må stoppe med disse sonderingene. Vi har sondert godt sammen med sentrum tidligere, både lokalt og på Stortinget. Dessuten kommer vi nok til å møtes for å sondere litt sammen på fritiden.