(foto:flickr.com/hoyre)
(foto:flickr.com/hoyre)

– Viser at hun er en dårlig leder.

Høyreleder Erna Solberg går, like før valgkampen sparkes i gang for fullt, til kraftig angrep på Siv Jensens lederegenskaper:

– En med ambisjoner om å lede landet kan ikke tilltate seg å rote så mye i papirene som Siv Jensen gjør. Har dere sett kontoret hennes? Ingen kan se på det og si: «Her sitter landets leder».

Solberg mener at en leders viktigste verktøy for å få folk med seg, er å gå foran med et godt eksempel.

– Jensen oppfører seg som en skolejente iblant. Hun vipper på stolen og skjemmes ikke av å gå med lue inne. Vi er enig med størsteparten av politikken hennes, men kan ikke fordra hennes uoppdragenhet. Når Høyre ser etter samarbeidspartnere ser vi alltid først på skikk og bruk, dernest på politikk.

Nestleder i Frp, Per Sandberg, mener det er Solberg og ikke Jensen som utviser dårlige lederegenskaper:

– For det første: Siv gikk med lue inne en periode hun hadde ørebetennelse. Det er en dårlig lederegenskap å ikke kunne sette seg inn i andres situasjon. For det andre: Da Solberg sist var inne på Frps partikontor måtte vi lufte på kontoret i flere timer ettersom Solberg hadde dynket seg i tung parfyme. Dette førte til at Siv vippet bakover på stolen i ren vemmelse og vinden fra vinduet blåste alle papirene våre rundt på kontoret. Det er en dårlig egenskap å gasse folk og senere klage over ringvirkningene.

Oppdatering, kl 13:00: Erna Solberg hevder at Siv Jensen legger til venner på facebook som hun ikke kjenner godt. – Det er en dårlig lederegenskap å late som om du har mange venner. En god leder bør skyve fra seg sine nærmeste, sier Solberg.