(foto: flickr.com/statsministerenskontor)

– Takker eng… grunnloven hver dag.

Prinsesse Märtha Louise har fått mye kritikk for sin tro. Nå får hun støtte av sin mor, Dronning Sonja.

– Jeg har det akkurat på samme måten. Det føles som om det alltid er noen som våker over meg, noen som ikke er et menneske. Jeg kan ikke beskrive den som noe annet enn en eng… unnskyld, grunnlov, sier dronningen til 5080.no.

I likhet med sin datter, ser Dronning Sonja mange tegn på at det er noe mellom himmel og jord som vil henne vel.

– Det er f.eks. aldri tomt på kontoen. Jeg har mulighet til å drive med en dyr hobby, og på 17.mai, når byen er smekk full av mennesker, finner jeg alltid en ledig plass å se toget fra. Det går ikke en dag uten at jeg takker engl… eh… den gammeldagse grunnloven.

På telefon fra England, forteller Prinsesse Märtha Louise at familien alltid har hatt en opplevelse av at livet er skjebnebestemt.

– Fra jeg var veldig liten, skjønte jeg at livet mitt lå i hendene til en veldig, veldig god eng… unnskyld: veldig, veldig dum grunnlov. Jeg var aldri redd for framtiden, fordi jeg visste at noen hadde en plan… eh… lov for meg.

Statsviter Carl-Erik Grimstad er imidlertid svært kritisk til prinsessen:

– Det er en skandale at vi i 2012 har en slik gammeldags statsfor… unnskyld, at Märtha tror på engler. Det er dette som er viktig… øh… ikke viktig å diskutere når det gjelder Kongehuset.