(foto: storm.no)
(foto: storm.no)

– Fem ganger dødsstraff, suddelida suddelidei.

På svært effektivt vis klarte TV 2s værmelder, Eli Kari Gjengedal, å kamuflere et dårlig værvarsel med en egenkomponert stev.

– Det handler om å sukre den bitre pillen, sier den friske sogningen til 5080posten.

Stuntet har vakt såpass oppsikt at ryktene har spredd seg helt til Kongo. Gjengedal har mottatt en forespørsel fra myndighetene i Kisangani-provinsen på om hun kan fremsi dommen mot de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland:

– Dette ser ut til å være noe nordmenn lar seg forlede av, en slags trylleregle som får dem til å juble i begeistring. For å si det sånn: Det er ikke tilfeldig at TV 2 kjører dette stuntet nå, mens de planlegger å kutte 100 stillinger, sier en representant for de Kisanganiske myndigheter.

Representanten forteller at Kisingani ønsker å vise at provinsen tar medmenneskelighet på alvor:

– Vi kan alle tenke oss hvor vondt fem ganger dødsstraff må være.

Gjengedal var i dag ikke tilgjengelig for kommentar, da hun var midt i arbeidet med Kongosteven:

«Jeg er ikke ferdig ennå. Sliter med å finne på noe som rimer på «Fem ganger dødsstraff, suddelida, suddelidei», og «300 milliarder»», skriver værdamen i en kort sms.

Oppdatering, kl 15: 45: Dnb-Nor-aksjen falt i dag 14 poeng da det ble kjent at konsernets kvartalsrapport skal legges fram av Eli Kari Gjengedal.

Oppdatering, kl 15: 57: Jon Herwig Carlsen ble buet ut på en pressekonferanse da han i Limericksform forsøkte å formidle at NRK har solgt rettighetene til fotball-VM.

Oppdatering, kl 16: 03: Klubbleder for TV 2-journalistene, Baard Zachariassen, sier han håper at det vil være Gjengedal som formidler budskapet om de varslede nedskjæringene:

– Hvis det steves, tror jeg folk vil godta innstramningene. I grunnen tror jeg de fleste allerede har glemt hvor desperate TV 2 er.