(foto: flickr.com/victor_sween)
(foto: flickr.com/victor_sween)

Ekstremeksperter tilkalt.

Det varsles nå at en ekstrem værtype er på vei inn over Norge. De ordinære værmelderne forteller at de legger inn årene for denne perioden.

– Været de kommende dagene er så ekstremt at vi ikke har kompetanse til å melde om det. Jeg kan bare melde vær, ikke ekstremvær, sier TV2-værdame Isabella Martinsen.

Ekstremværmelderne er godt vant til å melde ekstreme værtyper. Flere av dem har meldt været på Antarktis og Mount Everest.

BI-professsor Johan B. Lundteigen mener ekstremkomeptanse blir stadig viktigere.

– Vi ser det nå, med global oppvarming og ekstremvær, hvor viktig denne ekstremkompetansen er. De bedriftene som vil gjøre det godt i fremtiden, er de som klarer å ta vare på og videreutvikle ekstremkompetansen, spår Lundteigen.

Professoren er redd det i framtidens Norge vil oppstå ekstreme klasseskiller mellom dem som innehar ekstremkompetanse og dem som ikke har det.

– Vi kan komme i en ekstrem situasjon hvor det vil være ekstremt stor forskjell mellom de som har ekstremt mye penger, og de som har ekstremt lite penger. Jeg pleier å si: «Er du ikke ekstrem nok, blir du forbigått». Forøvrig et ekstremt dårlig rim.

Tabloidavisene melder at de er ekstremt glade for alle ekstreme fenomen, ettersom de har ekstremt lyst til å selge ekstremt mange aviser.