skjermbilde-2017-01-10-kl-15-50-51Saken oppsummert så langt.

I dag går andre dag av rettssaken mot politimannen Eirik Jensen. Vi oppsummerer saken slik den nå står.

Hovedspørsmålet i saken er følgende: Er Jensen en skurk, eller er han bare en vanlig politimann som låner bort 30 000 kr i kontanter til hasjbaroner?

Jensen har erkjent å ha mottatt 30 000 kr, men hevder pengene var tilbakebetaling av lån.

På den ene siden, er det mistenkelig at det foregår pengeoverføringer mellom kriminelle og polititjenestemenn. På den andre siden, sier Jensen at han bare ville hjelpe hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Politiet mener Cappelen har solgt hasj for milliarder av kroner, og da kan et lån på 30 000 kr komme godt med dersom han trengte mer penger. Som storkriminell kan det jo være vanskelig for Cappelen å få vanlig lån i banken.

Et avgjørende moment i saken er de mange tekstmeldingene mellom Eirik Jensen og hasjbaronen Cappelen. Spørsmålet som retten må ta stilling til er om meldingene er kodespråk eller bare absurd poesi sendt til Jensens kriminelle venner. Det som taler for poesi-teorien er at Jensen er kjent som en ukonvensjonell politimann som liker å gå sine egne veier.

Selv hevder Jensen at han har holdt på med et hemmelig prosjekt som bare han vet om og som han ikke kan si noe om. Ingen andre i politiet har hørt om prosjektet, noe som styrker Jensens forklaring om at det bare er han som vet om det.

Til syvende og sist blir det rettens oppgave å fastslå om det er Jensen eller resten av verden som ikke henger på greip.