skjermbilde-2017-01-10-kl-15-50-51– Helt vanlig politiarbeid.

Utspørringene av den korrupsjonstiltalte politimannen Eirik Jensen fortsetter i retten i dag. Jensen mener det finnes en logisk forklaring på de mange værmeldingene mellom ham og Gjermund Cappelen.

– Cappelen hadde ikke tilgang til nettstedet yr.no. Jeg husker ikke helt når han manglet tilgang. Det kan ha vært en uke i 2010 eller over over en seksårsperiode, forklarte Jensen.

Den tidligere politimannen sier at det å dele værinformasjon er helt vanlig politiarbeid.

– Værvarslet er en del av oslopolitiets dialogmodell. Vi fikk informasjon om kriminalitet, de kriminelle fikk informasjon om været de kommende dagene. Det fungerte fint. Informasjon som var særlig verdifull for politiet ble belønnet med langtidsvarsel.

Jensen virket irritert under utspørringen, og hevdet det ikke er uvanlig at kriminelle mangler tilgang til nettsteder som yr.

– Man må forstå at de lever helt på siden av samfunnet.

– Kunne ikke Cappelen bare ha brukt storm.no? ville aktor vite

– Storm bruker helt andre modeller for å melde været. Dette er noe alle spanere vet. Dessuten var det avgjørende for Cappelen å få helt korrekt informasjon, siden han er utsatt for å bli solbrent på issen.

Jensen sa også at Cappelen var svært takknemlig for informasjonen han fikk om værforholdene, og viste til at Cappelen ga ham dyr klokke.

– Jeg skjønte ikke at klokken var en gave. Først trodde jeg han ville at jeg skulle oppbevare klokken for ham siden det var meldt regn og han ikke ønsket at klokken skulle bli ødelagt. Da jeg etter seks måneder skjønte at det var en gave, returnerte jeg den umiddelbart og glemte helt klokken fram til man fant mine fingreavtrykk på kvitteringen som jeg har signert og som jeg aldri har sett.