Selv etter en middelmådig rangering på årets nasjonale prøver beholder rektor Uthaug alle sine lærere. – Vi er tro mot det opplegget vi har. Vi bygger stein på stein, uttaler Uthaug.

Uthaug mener at Eidsvågs Skoles dårlige resultater ved årets nasjonale prøver først og fremst skyldes den mangelfulle satsingen på ungdomsgruppen de senere år. – Det vil ta tid å bygge opp en ny grunnstamme, folk må ha is i magen og ikke bare kreve suksess. Etter å pusset opp gymsalen, har vi ikke råd til å hente inn lovende studenter fra utlandet.

Uthaug vil likvel ikke svartmale situasjonen. – Vi føler oss trygge på å unngå nedrykk til nivå 1.xx for 8. klasse og å holde 5 klasse på dagens nivå. Hvem vet, får vi skikk på samhandlingen klarer vi kanskje å ordne oss en tur ut i Eruropa. En slik gulrot øker formodentlig innsatsen betraktelig i motivasjonsavhengige fag som for eksempel tekstilforming.

– Så lenge grunnskolen ikke er valgfri forblir rekrutteringen i det minste stabil, er avslutningskommentaren til en fortsatt optimistisk rektor.