(foto: flickr.com/placbo)
(foto: flickr.com/placbo)

Hver uke skriver sosiolog Harald Eia for 5080

Hei, hehe, mitt navn er Harald Eia. I en artikkelserie på 7 skal jeg stille meg åpen til min egen programserie «Hjernevask».

I over 20 år har kjønnsforskjellene på arbeidsmarkedet vært stabile. Kan det tenkes at man må lenger tilbake i historien for å spore store endringer i arbeidslivet? Hehe, jeg bare unngår å spørre.

Kan det tenkes at gamle mannsroller som lærer, kunstner og student nå domineres av kvinner, skyldes at X- og Y-kromosomene har forandret seg? Hehe, jeg bare unngikk å spørre de utenlandske forskerne.

Kan det være at man for 100 år siden trodde genene var grunnen til at kvinner ikke hadde peiling på politikk? Kan det være at man kan lage en struktur på et program slik at jeg får rett? Kan fnisingen min være kalkulert?

Som dere ser av antall spørsmålstegn i artikkelen, stiller jeg med et åpent sinn. At jeg til stadighet kommenterer hvor åpen jeg er, understreker bare hvor åpen jeg er, hehe. Jeg er så åpen at jeg er åpen om hvor åpen jeg er.

Før, når man har trodd at utviklingen har stoppet opp, har man tatt feil. Det er først når jeg har blitt voksen at utviklingen virkelig har stoppet opp. Det er bra at historien har sluttet å utvikle seg, for da kan man endelig se hva som er arv og hva som er miljø. Jeg er åpen for at det jeg tror på nå er riktig, er du åpen for det samme?

Følg 5080 på facebook og twitter.