(flickr.com/69583224@N05)
(flickr.com/69583224@N05)

– Tusener av helikopterbilder kan bli rammet.

Etter at Ebola-viruset – verdens farligste virus – har kommet til Norge, frykter nå flere at viruset kan gjøre stor skade.

– I verste fall kan sykdommen gå ut over dekningen av ebola. Det er svært uheldig, siden pressen hele tiden formidler at nordmenn ikke bør bekymre seg for å bli smittet av ebola, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum.

Løken Stavrum mener den eneste måten å dempe frykten for ebola, er å gjenta mange ganger i løpet av dagen at man ikke bør frykte ebola.

– Da forstår folk at de ikke må gå rundt å tenke på ebola.

Bekymringen deles også av programleder i Aktuelt på NRK 2, Ole Torp.

– Skulle jeg bli rammet av ebola, frykter jeg at kreftene vil ta slutt før jeg får avsluttet intervjuene mine. Det er nemlig alltid på slutten av intervjuene jeg spør om nordmenn bør frykte ebola.

I de alvorligste scenarioene kan helikopterpiloter bli smittet, noe som vil ramme tusener av bilder av norske ebola-pasienter tatt fra luften.

– Vi i TV2 har brukt helikopter for å berolige befolkningen. Disse bildene viser at vi passer på at det fortsatt ikke er fare for at smitten sprer seg. Man kan se at smitten holder seg i ro, forteller nyhetsredaktør i TV2, Jan Ove Årsæther.

Han tror dessuten dekningen kan bidra til å berolige norske ebola-pasienter.

– Hvis de er urolige for hvordan det går med dem, kan de bare skru på TV2 Nyhetskanalen og bli oppdaterte.