– Nå vil jeg være sammen med min nærmeste familie på 541 søsken.

Rundt kl 20 i går kveld fløy døgnfluen Jarle svært nær vannflaten, og unngikk så vidt å bli spist av en gapende ørret.

– Jeg så ned i den åpne munn, og livet passerte i en 2 sekunders revy, fortalte døgnfluen til 5080.no ikke lenge etterpå.

Den aldrende døgnfluen ble plutselig klar over hvor verdifullt livet er, og hevdet at han skulle leve resten av livet i fulle åndedrag.

–  Jeg vil nok sette større pris på den siste halvtimen av livet. Til nå har jeg brukt altfor mye tid på å gjøre karriere som forplanter. Nå skal jeg prioritere de viktige tingene som familie og spising av bæsj.

Perspektivet på livet har forandret seg totalt for den aldrene fluen. Nå håper han at hans historie kan hjelpe andre døgnfluer til ikke å ta livet for gitt.

– Livet er så skjørt, plutselig kan det være over. Nå skal jeg være sammen med min nærmeste familie på 541 søsken, og henge vertikalt på et par blomsterstilker. Det har vært min drøm om det gode liv helt siden jeg ungdom i dag tidlig.

Ti minutter etter 5080 snakket med døgnfluen kom den tragiske meldingen om at Jarle måtte bøte med livet etter å ha blitt knust av håndflaten til en sportsfiskende tysk turist. Døgnfluens familie valgte å tilgi tyskeren, før familien selv bukket under for alderdom natt til i dag.