Intervjuet tok sin tid, iom at internettfobindelsen i det hinsidige er ganske hakkete (foto: flickr.com/trinity)
– Lyset i tunnelen er bare industrilamper.

Det var i går at avdøde Espen Johan Pedersen (24), gjennom et medium, tok kontakt med 5080.no for å avkrefte sin etterlatte families håp om at han var på et bedre sted.

– Jeg fikk med meg det de sa i begravelsen om at jeg nå er på et fint sted, men det er rett og slett ikke tilfelle. Forholdene på den andre siden er ikke noe særlig, opplyser han.

Den avdøde forteller at han selv trodde at livet etter døden skulle være bedre enn det han hadde levd på jorden.

– Da jeg begynte å gå mot lyset, merket jeg at forhåpningene var store. Jeg begynte å skjønne at jeg tok feil da det viste seg å ikke være himmelske lys, men noen billige industrilamper.

Espen, som døde tragisk i en volleyballulykke, forklarer at livet på den andre siden ikke er uutholdelig, men kjipere enn på jorden.

– Her har vi hverken betalt ferie, eller statlig støtte til tannhelse. Og butikkene stenger kl 1700. Dessuten er damene her ikke så mye å skryte av, siden de fleste døde av alderdom.

Mot slutten av seansen gir Espen følgende råd til alle levende:

– Jeg ante ikke at det var mulig å ta med seg rikdommer til det hinsidige, men det viser at dette er normen. Så alle dere levende bør spare så mye som mulig. Faraoene her lever som… ja, faraoer her.