Foto: flickr.com/24380913@N02
Foto: flickr.com/24380913@N02

Som første nyhetskanal i verden.

Som første nyhetskanal i verden sender 5080 Nyhetskanalen i kveld direkte inne fra hodet til artist Tone Damli. Det er flere grunner til dette.

For det første, er hun en person som selv har oppsøkt medienes søkelys. Da blir det pressens oppgave å oppsøke henne. Det står i loven.

For det andre, er det dette med pressefrihet, åpenhet, ytringsfrihet og demokrati. Det innebærer i praksis at samfunnet er avhengig at at pressen får gjøre som den vil. Med andre ord: At journalister er hevet over normal skikk og bruk. Det er vel ingen som ønsker å sensurere presssen, slik de gjorde i Sovjet, Hitler-Tyskland og slik de har gjort i en evighet i Helvete?

For det tredje, må alle være sikre på at vi gjort en grundig redaksjonell vurdering i forkant. Vurderingen kan ha vært feil, men da var den i alle fall grundig feil.

Og for det fjerde, forsøker vi bare å få svar det spørsmålet som hele Norge lurer på: Har Tone Damli hatt en en nakenromanse med den britiske artisten Robbie Williams?

Disse grunnene til sammen gjorde at vi så det som en del av vår samfunnsoppgave å flytte studioet vårt inn i Damlis hode. Det er faktisk en del av vårt formidlingsbehov.

NRK3 I KVELD KL 22.00