35-yearinreview2013Kommer ikke til å gå utover kvaliteten.

Ytringsfrihet er veldig viktig. Den er selve grunnlaget for samfunnet vårt. Hadde vi ikke hatt ytringsfrihet, ville vi ikke kunnet puste.

Når Mediehuset 5080 nå inngår et samarbeid med Dagbladet, er det nettopp av hensyn til ytringsfriheten. Avisen med tilholdssted nede i det gamle havnelageret, har i mange år vært sentral for å opprettholde ytringsfriheten i Norge.

Dagbladet har blant annet vært ledende på å utfordre legenes meningsmonopol. Avisen har ment at helse er en såpass viktig sak, at også hypokondere og konspirasjonsteoretikere må få uttale seg om kosthold, vaksiner og flått. Den har de senere årene også vært flink til å la mange ulike stemmer komme til orde i offentligheten. Den har et aktivt kommentarfelt og publiserer saker fra Se og Hør, Kvinner og Klær og YouTube.

Etter trusselen om kutt i pressestøtten, besluttet Mediehuset 5080 at vi ønsket å hjelpe. Mange kandidater ble vurdert i en tung og vanskelig prosess. Da vi til slutt landet på Dagbladet, var det på grunn av vårt prinsipp om å hjelpe der nøden er størst.

Vi ser på samarbeidet som en naturlig måte å gi noe tilbake til samfunnet på. Alle som har lest Dagbladet ser at avisen trenger hjelp. Vi er ikke blant dem som tror at et forbud er løsningen. En slik ordning vil bare føre til at de ansatte skyves over til Se og Hør eller i kriminelle løpebaner.

Strenge krav har blitt stilt for at vi skulle gå inn i samarbeidet – det er nemlig ikke snakk om ren veldedighet fra vår side. Blant annet må alle utenrikssaker som publiseres på Dagbladet fra nå av være godkjent av redaktørene i Huffington Post, Daily Mail eller Reddit. Videoer på Dagblad-tv må allerede være sett av et betydelig antall på YouTube, før de legges ut. Disse videoene må ligge så lenge på forsiden at Dagblad-brukerne glemmer at de har sett dem, og ser dem igjen. Ytringsfrihet er nemlig så viktig at den bør inntas i flere omganger.

Vi har dessuten store ambisjoner for papiravisen. Vi kan love flere magasin og flere bilag. For å utnytte arbeidskraften bedre, arbeider vi på sikt for at det skal bli like mange Dagblad-magasiner som det er ansatte i Dagbladet.

Til slutt vil vi si til alle dem som frykter at samarbeidet vil gå utover kvaliteten på 5080.no, at denne frykten er ubegrunnet. Medihuset 5080 har høye etiske standarder og et svulstig omdømme å ta vare på. Det vil dessuten bli opprettet vanntette skott mellom redaksjonene, slik at vi sitter i hver våre hus. Dagbladet er ikke hånden som mater oss. I mellom våre munner og Dagbladet, vil det være nøytrale institusjoner som bank, butikk og kokebok.

God ytringsfrihet!

Du kan lese mer om samarbeidet HER.