(foto:flickr.com/wolferey)
(foto:flickr.com/wolferey)

Ny skremmende spørreundersøkelse utført av Dagbladet:

90% av alle gutter i alderen 12-15 år både fiser og onanerer. Dette er svært stygge tall for alle dem som vil at guttene deres ikke skal fise eller onanere.

– Vi prøver så godt vi kan å informere elevene våre om farene ved disse aktivitetene, men det ser ikke ut til å hjelpe, sier Gunnar Uthaug, rektor ved Røa ungdomsskole. Han gir internett skylden:

– På nettet er det massevis av sider som forherliger flatulens og selvsex. Vi alene kan ikke kjempe mot denne mengden av propaganda.

Undersøkelsen forteller også at 50% av guttene ofte fiser og onanerer samtidig. 1% oppgir at de onanerte mens de gjennomførte spørreundersøkelsen.

Sosionom Line Monsen har forsket mye på unge gutters uønskede adferd og gir foreldre følgende råd:

– Foreldre må spre gamle skrekkhistorier om onani. Her har vi blitt for slappe i dagens samfunn. Fortell barna dine at de får vorter i hendene, at de kan bli nektet adgang til USA eller at friksjonen kan starte branner. Hva som helst!

Fiser skal være lettere å gjøre noe med. Monsen anbefaler et kosthold bestående av grovt brød og kjøtt.

– Unngå løk, bønner og loff så er mye gjort.

Rektor Uthaug tror imidlertid lite på Monsens råd:

– Vi lever i dataalderen nå. Bare den normale sittestillingen foran datamaskinen oppmuntrer til disse to aktivitetene. Det eneste jeg tror kan virke er å true med nedsettelse av orden og oppførselskarakter.