(skjermdump: dagbladet.no)

– Utnytter syngerier mellom nett av papir.

En undersøkelse utført av Dagbladet på oppdrag fra Dagbladet, viser at Dagbladet er verdens beste avis på dekningen av Dagbladets nyhetsdekning. Nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, er ikke overrasket.

– I går publiserte vi f.eks. en artikkel på dagbladet.no om vår egen ekstrautgave om drapet på bin Laden. Bin Laden er borte, men Dagbladet er på plass, triumferer Beverfjord til 5080.no, og noterer ned formuleringen som kan bli en ny overskrift.

Hun hevder saken er en god illustrasjon på hvor flink avisen er til å utnytte synergieffekter som oppstår mellom nettavis og papiravis.

– Nettutgaven har faktisk enerett på stoff om papiravisens dekning. Og i praksis har også papirutgaven enerett på saker om nettutgavens besøkstall. Det er i alle fall ingen andre som skriver om det, og det skyldes nok at ingen tør å utfordre oss på dette området.

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Lars Helle, viser også til at Dagbladet har mottatt mange priser for sin dekning av sin egen dekning.

– I fjor gjorde vi rent bord under prisutdelingen for beste Dagblad-sak om Dagbladet. Dette er en pris som henger mye høyere enn beste VG-sak om Dagbladet, siden VG-saker om Dagbladet krever lite research. De er for det meste avskrifter av PFU-dommer og våre kvartalsrapporter.

Helle tror undersøkelsen vil føre til økt oppmerksomhet fra Dagbladet, og redaktøren har planene klare.

– Vi lanserer snart en egen app for iPhone hvor du faktisk kan betale penger for å lese om Dagbladets dekning av Dagbladets dekning. Nyheter kan man lese overalt, men saker om
Dagbladets nyhetsdekning, det tilbyr Dagbladet eksklusivt.