(foto:flickr.com/sindre-wimberger)
(foto:flickr.com/sindre-wimberger)Skulle aldri startet avis.

– Skulle aldri startet avis.

Dagbladets kultur-redaktør Petter Raum legger seg i dag helt flat. Til 5080posten utdyper han:

– Det er bare å beklage. Dagbladet skulle aldri ha blitt stiftet. Vi lager elendige aviser, og det legger vi oss flate for. Sånn, kan vi få gå tilbake og fortsette med avisen vår nå? sier en utålmodig Raum.

Raum er enig i kritikken som har rammet avisen i dag, og mener den umenneskelige forsiden om Tjostolv Moland skyldes at avisen er for dårlig. Han forteller at Dagbladet har planer om å gi ut en grusom avis også i morgen:

– Ja, vi har nemlig ubrukelige langsiktige strategier, og har låst oss til forjævlige målsettinger, og det legger vi oss fullstendig flate for. Kan jeg være så snill å få gå?

Raum mener at alle kan gjøre gjentatte feil, og håper ikke at publikum vil legge vekt på den tilbakevendende dårlige nyhetsdekningen avisen er kjent for.

– Det er mennesklig å gjøre feil på feil på feil, men det blir feil å legge det til grunn for hvordan man betrakter Dagbladet som avis. Nå går jeg, avslutter Raum.

Generalsekretær i PFU, Per Edgar Kokkvold, har forståelse for Raums beklagelse:

– Jeg er sikker på at Dagbladet alltid har ment at de aldri burde vært startet, men vi må huske på at det er en sprø verden, og da trenger vi en sprø avis til å dekke den.