Tybring-Gjedde-kronikk bekreftet mistanke.

Dagbladet har i flere måneder mistenkt Aftenposten for å kopiere innholdet på db.nos nettdebatter, og utgi det som kronikker. Etter kronikken til Christian Tybring-Gjedde og Kent Andersen i forrige uke, fikk Dagbladet bekreftet sine mistanker.

– Kronikken er nesten identisk med et par av de kommentarene vi fjernet for to uker siden. Alt Aftenposten har gjort er å rydde opp i skrivefeil og kutte ned på antall utropstegn, sier debattredaktør i Dagbladet, Jo Randen.

Dagbladet mener Aftenposten undergraver markedet for rasistiske og hatske meninger når de velger å betale bidragsyterne.

– Sånn som det er nå, er det mer lukrativt for idioter å skrive for Aftenposten enn for oss. Vi er redd Aftenpostens finansieringsmodell ikke er bærekraftig overhode. Vi snakker faktisk om framtiden til løkrull-meningene.

Aftenposten forsvarer seg med at de bedriver kunstnernisk bearbeiding.

– Alle våre kronikker er kommentarer fra db.no som vi har omarbeidet så mye at vi mener de har fått et nytt innhold, og bryter dermed ikke åndsverksloven. Sakene våre inneholder f. eks. forfatterens fulle navn, bilder og underoverskrifter, sier debattredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås.

Aftenposten på sin side, kritiserer denne uken Dagsavisen for å plagiere Aften Aften.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.