Hvordan forklarer du det?

Hvor er de alle sammen – finanskriseprofetene? Hvorfor forklarer de oss ikke hvorfor det finnes vannvittig rike folk i dette landet? Eller er rikdommen også en konsekvens av finanskrisen?

I går så jeg en rik mann. Jeg så ham om morgenen i speilet da han knyttet slipset sitt. Det virker som finanskriseprofetene ikke er klar over – eller ikke vil vite – at jeg er jævlig rik.

Når man uttaler seg om tendenser i samfunnet, er det viktig å forholde seg til fakta. Fakta i denne saken er at jeg har høye inntekter. Hvis det virkelig var finanskrise, ville jeg ikke hatt store summer på konto.

Dessuten skriver jeg på en finansblogg, og hvis det er noe som burde rammes av en finanskrise, så er det vel finansblogger. Likevel viser fakta at det publiseres innlegg på denne bloggen stadig vekk.

Snakk om «finanskrise» er en svertekampanje mot oss som jobber med finans. Hvordan ville du likt om noen kom inn på jobben din og sa «Her er det krise»? Jeg tror du hadde blitt ganske lei deg. Vi vet at det finnes mange hederlige finansfolk rundt om i dette landet som står på og jobber hardt for sine bonuser.

Samtidig ser vi at finanskrise selger. Markedet sier oss derfor at finanskrise er bra. Men hvordan kan det være krise når noe selger? Det kan det ikke, så venstresideforskerne har tatt feil, og markedet rett. Som vanlig.

Følg spaltisten på twitter: http://twitter.com/five080