(Skjermdump nrk.no)
(Skjermdump nrk.no)

Preges av falske rapporter om messingblåsere.

Starten på NRK-serien Da KORK kom til bygda, ga et fantastisk løft for alle innbyggerne i Eiksund i Ulstein kommune. Nå har forholdene i sunnmørsbygda normalisert seg.

– Her er ingen kringkastingsorkestre som skaper liv lengre. Ingen som samles i grendahuset. Og våre tre amatørtalenter som fikk være profesjonelle artister for en dag, er nå bare tre amatørtalenter igjen, sukker ordfører i kommunen, Jan Berset.

Han legger skylden for den nye, triste tilværelsen på NRK og kringkastingsorkesteret (KORK).

– Det var så mye entusiasme og jubel da de var her. Vi følte vi var en viktig del av det norske samfunnet, nå føles det som om vi har blitt holdt for narr.

En av innbyggerne i bygda forteller at hun trodde hun hørte jubel i går ettermiddag, men ble skuffet da det viste seg å bare være en skipsfløyte.

– Det har liksom blitt så trist igjen, nå som KORK og Ingrid Gjessing Linhave ikke er her nå heller, sier Margot Fjellanger til 5080.no.

Fjellangers mann rapportere forøvrig i morges om lyden av en messingblåser, noe som senere viste seg å være en usmurt sykkelbremse.

Lokalhistoriker Arvid Kristoffersen ønsker å advare andre bygder.

– Det har vel aldri vært et større fall i stemningen i bygda som nå. Jeg mener dette illustrerer hvor sårbare små samfunn er for at kringkastingsorkestre drar. Ingen bør la KORK dra.