(photo: flickr.com/srrf)
(photo: flickr.com/srrf)

Butikksjef varsler full gjennomgang.

Det var en ren tilfeldighet som gjorde at en av de ansatte i en Rema 1000-butikk i Bergen, oppdaget at en avokado hadde ligget for lenge på lageret.

– Den var nesten i ferd med å bli myk og spiselig. Jeg bare grep den med begge hender, og stormet ut i butikken, forteller den snarrådige deltidsarbeideren, Oscar Lycke, som fant avokadoen.

Takket være innsatsen til Lycke, ble avokadoen lagt på plass i fruktdisken og solgt i god tid før den ble spiselig.

– Hele Rema 1000 ønsker å rette en stor takk til Lycke som klarte å holde hodet kaldt i en så krevende situasjon. Uten hans innsats, kunne avokadoen endt opp i en god salat allerede i dag, sier butikksjef Arne Fredriksen til 5080.no.

Butikksjefen varsler nå en full gjennomgang for å få klarhet i hva som skjedde.

– Det eneste vi vet er at avokadoen lå sammen med de innpakkete spisemodne avokadoene. Vi har strenge retningslinjer for avokadoer. De kan ikke behandles på samme måte som de spisemodne, som må selges to og to og med emballasje.

Lycke vil ikke karakterisere seg selv som en helt.

– Jeg tror enhver ville gjort det samme i min situasjon. Jeg fikk et bilde av min mor som stod på kjøkkenet og skar opp en spisemoden avokado. Kniven bare gled lett gjennom kjøttet og hun slapp å brekke den opp med begge armene. Det som skjedde etterpå, husker jeg ikke. Jeg må ha handlet på autopilot.