Etter flere uker på Facebook fant programleder Håkon Haugsbø ut at Brennpunkt-programleder Håkon Haugsbø har skaffet seg mange forbindelser gjennom den årlige SKUP-konferansen. (skjermdump:nrk.no)

Fikk tips på fredagspils.

Før høstens sesong av det gravende NRK-programmet Brennpunkt, lover programleder Håkon Haugsbø store avsløringer.

– Etter grundig research gjennom flere år har vi avdekket et lukket nettverk internt i en av landets største redaksjoner for gravende journalistikk, røper Haugsbø overfor 5080.no.

Det skal være snakk om et nettverk i selveste Brennpunkt-redaksjonen.

– Jeg vil ikke si for mye, men vi har bevis for at flere av redaksjonsmedlemmene lå sammen da de gikk på Høgskolen i Volda.  Når de alle ender opp på samme arbeidsplass, begynner det å ligne korrupsjon, fortsetter han.

Brennpunkt begynte undersøkelsen av Brennpunkt etter å ha mottatt et tips fra et av medlemmene i Brennpunkt-redaksjonen.

– Under en fredagspils i mai i 2009 gjorde en av researcherne våre oss oppmerksomme på at han har spilt fotball sammen med kameramennene hver tirsdag siden de sluttet i Student-TV i Trondheim. Vi ba ham se nærmere på saken, og lite visste vi hvilket kjempescoop han skulle gjøre.

Selv har han ingen god forklaring på hvorfor ingen andre har undersøkt dette før.

– Nei, det er rart at ingen i det lille og homogene gravemiljøet i Norge har hatt interesse av å avsløre at gravemiljøet i Norge er lite og homogent.