En nøyaktig kopi av toalettet som Breivik brukte. (foto: flickr.com/titanas)

Smilte under den første bæsjen.

Få minutter etter dagens fengslingsmøte, ba terrorsiktede Anders Behring Breivik retten om å få tømme ryggen. Retten innvilget dette, og opphevet også referatforbudet fra toalettet.

Ekspert på ernæring, Anne Eidsvoll, sier avføringen var både fast og fin.

– Det virket som han hadde forberedt seg godt. Han må ha spist mye fiber de siste dagene. Alle de tre kablene var stramme i fisken, og laget høy lyd, forteller hun til 5080.no.

Forsvarer Geir Lippestad ble informert om Breviks toalettplaner like før fengslingsmøtet startet.

– Han uttrykket et ønske om å gjennomføre et toalettbesøk, og var veldig opptatt av at det måtte finne sted ganske raskt, sier Lippestad.

Selv om Breivik ikke anerkjenner toalettene, skal flere ha observert at Breivik smilte da han slapp den første bæsjen. Ifølge Lippestad ble kablene lagt etter forskriftene til Knights Templar, noe som forklarer hvorfor Breivik ba om å få tildelt ridderkorset etter doturen.

En samlet norsk presse er fremdeles enige om ikke å innvilge terroristen en plass i rampelyset. VG-redaktør Torry Pedersen forklarer:

– Selv om Breivik ga oss lov til å filme seansen, vil vi ikke vise de bildene. Vi nøyer oss med en 3D-animert rekonstruksjon basert på opptakene.