(foto: flickr.com/arne-halvorsen)

– Viktig for klubbens lokale tilhørighet.

Ansvarlig for Branns talentutvikling, Odd Einar Fossum, saumfarer nå spillermarkedet etter talenter.

– Det er viktig at når vi går inn i vinterpausen har flere alternative talenter på blokken som vi på sikt kan ødelegge, forteller Fossum.

Talentutvikleren opplyser at det nå er slutt på Branns kortsiktige talentarbeid.

– Den tiden er forbi da Branns talentutvikling var preget av «bruk og kast»-mentalitet. Nå er det mer målrettet bruk hvor vi langsomt kaster. En mindre tilfeldig nedbryting av ferdigheter.

Han erkjenner at det for mange kan være vanskelig å tilpasse seg Branns tradisjonsrike fotballfilosofi.

– Flere av talentene har problemer med å forstå hvorfor vi leier ut våre mest lovende til Løv-Ham for så å selge dem til Løv-Ham, for så å kjøpe dem tilbake igjen, for å selge dem til Løv-Ham, sier han og legger til:

– Da pleier jeg å si til dem: Konsentrer deg om å spille fotball, du. Så skal vi konsentrere oss om å bygge deg ned. I Brann har vi ødelagt talenter i alle år, og nå skal vi gjøre det mer effektivt enn noen gang.

Sportsdirektør Roald Bruun Hansen mener det er viktig for Branns lokale tilhørighet at klubben skusler bort lokale talenter.

– Brann skaper samhold i Bergen. Gjennomfører vi talentutviklingen som planlagt, forenes bergenserne i kommentarfeltet på Doddo-bloggen.